Batavialand, Flevoland

Depot

In het depot liggen topstukken die (nog) niet in Batavialand te bezichtigen zijn. De collectie bestaat uit ca. 38.000 archeologische vondsten uit onder andere scheepswrakken. Tijdens de Archeologiedagen vertelde Conservator Joran Smale alles over deze bijzondere vondsten!

Castricum, Noord-Holland

Huis van Hilde

Het huis van Hilde stelde tijdens de Archeologiedagen haar deuren gratis open voor jong publiek! Er werden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo konden de kids met het Archeo Reisboek op zak op reis door het verleden van de provincie. Of meedoen aan de Archeoquiz!

Natuurlijk werden de ouders niet vergeten. Zij konden getuigen zijn van de bijzondere onthulling van een tijdelijke vitrine over het 'hoogovenskelet'.

''Kinderen hadden dit weekend gratis toegang!''

''We willen mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met archeologie.''

Ezinge, Groningen

Wierdenland

Tijdens de Archeologiedagen leidde een gids je rond door het museum. Zo kon je alles te weten komen over het Wierdenlandschap. Er is in het museum van alles te zien, maar ja, waar moet je nou precies naar kijken? En wat heeft het allemaal met elkaar te maken? De gids vertelde er alles over.

Colijnsplaat, Zeeland

De tempel van Nehalennia

Tijdens de Archeologiedagen kon je de tempel van Negalennia bezoeken en de godin om een gunst te vragen of haar bedanken. Bovendien kon je met een fotoactie het boek 'Wat is Nehalennia zonder schip?' winnen!