Archeologie Leeft! in het hele land, in de buurt. Ga het ontdekken.

ARCHEOLOGIE LEEFT!

Nu we allemaal even toerist in eigen land zijn, blijkt er ook archeologisch heel veel te beleven en ontdekken.

Nederland kent vele archeologische pareltjes, sommige heel bekend, maar ook veelal nog onondekt. Nu we allemaal in de buurt moeten blijven, biedt juist archeologie enorm veel kansen. Door het hele land vertellen grote en kleine organisaties het verhaal van de eigen omgeving en brengen de lokale geschiedenis tot leven. Er is altijd wel een museum in de buurt, waar je niet ver voor hoeft te reizen. Het perfecte uitje in deze bijzondere tijd.

Zet 18, 19 en 20 juni 2021 alvast in de agenda, dan vindt de zesde editie van de Nationale Archeologiedagen plaats. Tijdens de dagen komt het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Maar dit tijdschrift laat zien dat het eigenlijk iedere dag al een beetje Archeologiedag is. Door het hele land zijn er dagelijks tentoonstellingen en activiteiten die de rijkdom van de Nederlandse archeologie tot leven brengen. Struin er doorheen en zie wat er bij jou in de provincie allemaal te beleven is.

Veel archeo-plezier.

Heb je een aanvulling op dit tijdschrift, of wil je dat je museum ook wordt opgenomen? Stuur een mailtje naar info@archeologiedagen.nl