“Erg veel humor, schitterende locaties, scenes waren prachtig aangekleed"
ArcheoFestival Semper Vivetum, Bocholtz (Limburg)
Drie dagen levende archeologie
Bocholtz herbergt vele Romeinse schatten, die tijdens het ArcheoFestival Semper Vivetum op een bijzondere manier tot leven werden gebracht met een tweetalig theaterparcours. Bezoekers maakten een wandeltocht van drie kilometer, die ongeveer twee uur duurde. Onderweg kwamen ze langs acteurs die in de openlucht optredens verzorgden, geïnspireerd op de Romeinse vondsten uit de regio. Van de Dame van Simpelveld tot aan archeoloog Jan Hendrik Holwerda – de rijke geschiedenis werd op unieke wijze verteld.
"De combinatie geschiedenis en entertainment geeft een goede indruk van hetgeen zich hier heeft afgespeeld"
Bureau Archeologie Haarlem, Haarlem (Noord-Holland)
Haarlemse Archeologiedag
Bron Facebook:
Er is vandaag heel wat onderzocht, geplakt, geknutseld, gespeurd, geluisterd, verteld, gekeken, gedetermineerd, gepraat, gepuzzeld en gruis gepluisd!
Bijna 200 bezoekers bezochten de Haarlemse Archeologiedag in de Bakenesserkerk, werkplek van de archeologen van Gemeente Haarlem.
Het was een mooie dag!
Bedankt aan Archeologische Werkgroep Haarlem e.o., Gilde Haarlemen De Tabakspijp (Stichting voor Onderzoek Historische Tabakspijpen) voor jullie bijdragen aan deze dag!
Hof van Nederland & AWN Lek- en Merwestreek, Dordrecht (Zuid-Holland)
De Middeleeuwen komen tot leven in Dordrecht
Buiten op het plein in Dordrecht kwamen de Middeleeuwen weer tot leven! Er was middeleeuwse fluitmuziek, gezellige kraampjes en kunior archeologen zelf aan de slag bij een opgraving. Binnen in het museum Hof van Nederland kon je op onderzoek door het Grote Hof Mysterie op te lossen. Onderweg ontdekte je allerlei fascinerende archeologische topstukken van Dordrecht
Prehistorische Vuursteenmijn Rijckholt (Limburg)
Vuursteenfestival in Rijckholt
Bron: Mijn Rijckholt
Afgelopen 15 en 16 juni hebben ook wij weer meegedaan aan de Nationale Archeologiedagen. Het begint al echt een traditie te worden.
Dit jaar werd de tent voor ons vuursteenfestival met stormbanden op zijn plek gehouden maar dat mocht de pret niet drukken. Beide dagen werden goed bezocht en er was voor jong en oud weer van alles te beleven.
Er werd mergel bewerkt. Kinderen konden een prehistorische pijl maken met een echte vuurstenen pijlpunt. Er werd op prehistorische wijze vuur gemaakt en men kon met brandnetelvezels armbandjes en touw maken.
Natuurlijk was er ook een rondleiding naar de prehistorische vuursteenmijn en het informatiecentrum Mijn Rijckholt was gedurende deze dagen al vanaf 11:00 geopend en werd druk bezocht.
“Dit smaakt naar meer voor de komende jaren!"